Truša sautējums sarkanvīnā ar ķiršiem, sēnēm un salviju

by katrina

Trusis_ar_kirsiem_06

Truša sautējums ar īstām rudens krāsām un garšām, turklāt odziņu šim ēdienam piešķir gluži īstas odziņas – žāvēti ķirši!

Vienam lielam truša sautējuma katlam būs nepieciešams:

  • 1 trusis, sadalīts 6-8 daļās
  • 5 ēk. olīveļļas
  • 2  vidēja izmēra sīpoli,  sagriezti gareniski
  • 5-6 sakņu dārzeņi (kāļi, rāceņi, kartupeļi vai topinambūri), sagriezti kubiņos
  • 5-6 ķiploka daiviņas
  • 100 g sēņu, var izmantot dažādu veidu
  • 3/4 pudeles sausa sarkanvīna (ja biedē sauss, var izmantot citus)
  • 1 sauja žāvētu ķiršu
  • kaperi dekorēšanai
  • sauja salvijas lapiņu
  • truša viducī esošās aknas/nieres (mēdz nākt līdzi trusim)
  • jūras sāls un malti melnie pipari pēc garšas

1. Trusi nomazgā, nosusina ar papīra dvieli un apber ar sāli un pipariem.

Trusis_ar_kirsiem_01

 

2. Lielā katlā sakarsē olīveļļu un apbrūnina truša miesas no abām pusēm. Kad visi gabali apbrūnināti, tos noliek maliņā atpūsties.

3. Tajā pašā katlā vēlreiz sakarsē olīveļļu, pievieno dārzeņus, sēnes un ķiploku. Pēc garšas pieber sāli un piparus. Visu viegli apbrūnina.

Trusis_ar_kirsiem_03

4. Trusi pievieno dārzeņiem, klāt pieliek daļu salvijas lapu un žāvētos ķiršus. Visam pievieno vīnu un uzvāra, pēc tam turpina vārīt uz mazākas liesmas, līdz trusis ir gatavs. Jāskatās pēc gatavības, bet kāda stunda būtu jārēķina. Kādas 10 minūtes pirms sautējuma nocelšanas no uguns tam pievieno truša aknas/nieres, ja vēlas.

Trusis_ar_kirsiem_04

5. Kamēr trusis vārās, mazā katliņā sakarsē pāris ēd. olīveļļas, kurā iemērc pārējās salvijas lapas uz 30 sekundēm, ņem ārā un novieto uz papīra dvieļa. Kad sautējums gatavs, to izdekorē ar salvijas lapām un kaperiem.

Trusis_ar_kirsiem_05

 

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: