Ugunskura centrā: nūdeles ar sēnēm

by katrina

Nūdeles ar sēnēm

Vienu reizi katram dabas luteklim jānonāk līdz atziņai, ka esot pļavā visu dienu, bet pārtiekot tikai no desām un maizes, tiek (ne)daudz zaimota visa pie dabas būšana. Tāpēc tiek rūpēts katls, izmēģinātas dāvinātas pavārgrāmatas (Ēst ir tavā dabā), lauzti ieradumi, no upes zvejoti bebra koki uguns iegūšanai, mežā lasītas sēnes (pārtika pa velti kā nekā!) un galu galā – sašmorēts nu TĀĀDS ēdiens, ka pļavā sēdošā grieze aiz skaudības neļāva gulēt visu nakti. Vai nu pie dabas viss garšo labāk, vai tikko plūktā sēnē ir īpaša maģija, bet nu tiešām – nenoēsties.

Vienam sēņu/nūdeļu katlam vaj’dzēs:

  • sēnes, kādu riekšavu
  • nūdeļu režģi
  • diedzētas sojas pupiņas
  • sojas mērci pēc garšas
  • 2 sīpolus
  • zaļumus un sieru
  • ūdeni
  • sviestu cepšanai
  • sāli/piparus pēc garšas

1. Ņem dūcīti, otrreizējo zemeņkurvi un, bruņojoties ar labo gribu, dodas mežā sēņu medībās. Rezultātam šajā receptē jābūt veiksmīgam:

Nūdeles ar sēnēm

2. Sēnes notīra, sagriež. Līdzīgi izrīkojas ar sīpoliem. Piemet dažus zaļumlakstus, sāli un piparus pēc garšas. Visu katlā un apcep iekš sviesta.

Nūdeles ar sēnēm

Nūdeles ar sēnēm

3.  Kad ir izcīnīta cīņa ar nepaklausīgu uguni un sēnes apceptas, pielej ūdeni (visnotaļ uz aci, laikam kāds litrs bija) un uzvāra. Pievieno nūdeles, sojas pupiņas un sojas mērci.

Nūdeles ar sēnēm

4.  Kad nūdeles ir nogatavojušās un viss ievilcies, pasniedz izsalkušajiem ēdājiem, apberot ar sieru un zaļumiem. Ja vēlas, var griežama siera vietā likt kausēto, taču tad sēņu garša nebūs tik intensīva.

Nūdeles ar sēnēm

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: