Seleriju krēmzupa ar zilo sieru

by katrina

 Seleriju_kremzupa

Ārā nojaušamas nelielas vasaras pazīmes, tāpēc jāturpina iepriekšējā vasarā iesāktās tradīcijas: krēmzupu un biezzupu vārīšana. Tiesa, šai zupai ierobežojumu nebūs, jo selerijas sakne tīri garda pieejama arī ziemā. Zilā siera pievienošana pēc vēlmes un garšu sajūtas.

Vienai seleriju zupītei vajadzēs:

  • 2-3 ēk. olīveļļas
  • 2 lielus sīpolus
  • 1 selerijas sakni
  • 600 ml dārzeņu buljona
  • 4 ēk. krējuma
  • sāli un piparus pēc garšas
  • dekorācijai un pasniegšanai: ķirbju sēklas

1. Seleriju nomazgā un sagriež šķēlēs. Šķēlēs liek cepeškrāsnī, iepriekš pārklājot ar nelielu daudzumu olīveļļas un pārberot ar sev tīkamām garšvielām (izvēlējos čili pārslas, jo kāpēc ne!). Cep, līdz selerija ir nedaudz pasautējusies un nedaudz apbrūnējusi.

Seleriju_kremzupa_01

Seleriju_kremzupa

2. Katliņā sakarsē olīveļļu un pievieno sagrieztu sīpolu. Kad sīpols sacepies mīksts, pievieno seleriju un buljonu. Uzvāra un vāra kādas minūtes 15.

Seleriju_kremzupa

3. Zupu sablendē un pievieno krējumu, sāli un citas garšvielas pēc garšas. Pasniedz ar zilo sieru viducī, ko var iemaisīt zupā, un citām piedevām, kā ķirbju sēklas vai maize.

Seleriju_kremzupa

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: