Garšaugos grilēta vistas fileja

by katrina

Grilēta vistas fileja

Kas ārā vēl bija silts, tika izmēģinātas jaunas metodes – vistas fileja grilā, jo šašliks klasiskais mēdzot dažreiz apnikt. Franču karbonādi uz grila gan neliks, bija jāmeklē inovācijas. Izvēlējāmies vistas filejas ietērpt kažokā no garšaugiem, čili pārslām un citrona sulas.

Vistas krūtij grilā nepieciešams kopā saaicināt:

  • 4 vistas filejas,
  • sāls un pipari pēc garšas
  • čili pārslas
  • 3 ķiploka daiviņas, apstrādātas ķiplokspiedē
  • 2 ēk. svaiga rozmarīna, pētersīļa vai cita garšauga
  • 1/4 gl citrona sulas, + 4 citrona daiviņas pasniegšanai
  • 1/4 gl olīveļļas

1. Vistas filejas viegli samitrina, izklopē ar gaļas klapējamo karbonādes formātā.

Grilēta vistas fileja

2. Kārtīgi apber ar garšvielām un garšaugiem. Apslaka ar citrona sulu un olīveļļu. Ievieto maisiņā un ieliek ledusskapī, kamēr kurina grilu.

Grilēta vistas fileja

3. Karsta grila restītes nedaudz apsmērē ar eļļu. Vistas cep no abām pusēm, kādas 1-2 min no katras puses. Kad gatavs, liek uz šķīvja un aplaka vēl ar sulu no citrona daiviņām. (Šeit jābilst, ka 4 vistas karbonādes tika sadalītas vairākos gabaliņos, bet to var droši nedarīt).

Grilēta vistas fileja

Grilēta vistas fileja

 

2 komentāri to “Garšaugos grilēta vistas fileja”

  1. Veselīga un ātri pagatavojama alternatīva gatavajiem šašlikiem. Kā garšoja? Ko ieteiktu servēt kopā ar šo fileju?

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: