Salāti ar fetu, vīnogām un cukurzirņiem

by katrina

Salāti ar vīnogām

Šī salātu recepte tika atrasta, meklējot jaunus veidus vasarīgiem salātiem, kad apnikušas visas pierastās receptes. Tā kā vīnogu pievienošana salātiem likās ļoti interesanta lieta, tika izmēģināta šī recepte – un rezultāts patīkami paŗsteidza gan ar kraukšķīgumu, gan garšu kombinācijām.

Salātiem vajadzēs:

  • 300 g cukurzirņu pākšu
  • 250 g tumšo vīnogu bez kauliņiem (vai kauliņus jāizņem pašrocīgi)
  • 250 g fetas siera
  • 250 g salātu pēc vēlmes (izvēle par labu bija siltumnīcas pirmajai ražai)

Salātu mērcei:

  • 1 ēk olīveļļas
  • sāls un pipari pēc garšas
  • 1/2 tējk. Dižonas sinepju
  • 1/2 tējk. pūdercukura
  • 2 ēk. citrona sulas + nedaudz rīvētas miziņas

1. Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno uz pusēm sagrieztas zirņu pākstis. Pagaida, līdz ūdens atkal vārās, zirņus nokāš un atdzesē aukstā ūdenī. Nokāš vēlreiz.

2. Salātu bļodā sajauc mērces sastāvdaļas, līdz cukurs ir izšķīdis. Pievieno cukurzirņus, pārējās sastāvdaļas un samaisa. Ja vēlas, var izdekorēt ar diedzējumiem.

Salāti ar vīnogām

Recepte ņemta no grāmatas “Lieliskie salāti”.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: