Saldo kartupeļu biezzupa ar nātrēm un lēcām

by katrina

Nātru zupa

Meklējot svaigus veidus, kā ievietot nātres zupā, uzgāju šo, manuprāt, diezgan garšīgo un interesanto veidu. Zupa sanāk diezgan salda, tāpēc tie, kam saldas zupas pie sirds un mēles neiet, var vairāk zupā ievietot parasto, dzelteno tupeni.

Saldo kartupeļu un nātru zupai vajadzēs:

  • 2 lielus saldos kartupeļus
  • 1 parastu kartupeli
  • 2 sīpolus
  • ķiploku – daudzums pēc vēlmas
  • garšvielas: sāli, piparus, + citas pēc garšas izjūtas (kanēlis, muskatrieksts, kumīns, koriandrs)
  • apm. 2 glāzes nātru
  • 1 glāzes novārītu lēcu
  • 0.5 l dārzeņu buljona

1. Apcep sīpolu, pievieno kartupeļus. Nedaudz pasautē, pievieno garšvielas un ķiploku.  Turpina sautēt pāris minūtes.

Natru_zupa

Nātru zupa
2. Pievieno buljonu un un atstāj vārīties uz vidējas liesmas, kamēr kartupeļi kļūst mīksti. Kad kartupeļi ir mīksti, ar blenderi zupu sablendē līdz krēmīgai konsistencei. Pievieno lēcas un nātres, ļauj vēl kādas 2-5 minūtes pavārīties.

Nātru zupa

 

3. Pasniedz, dekorējot ar nātru lapiņām. Var pasniegt kopā ar nātru pesto grauzdiņiem.

Natru_zupa_05Oriģinālā recepte rodama šeit.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: