Omlete ar papriku

by katrina

Omlete ar papriku

Šī omlete ar papriku, sīpoliem, tomātiem un šķiņķi pēc atsauksmēm un garšas nedaudz atgādina picu, bet vispār lieliski noderēs vēlīnām un laiskām nedēļas nogales brokastdienām (brunch).

Omletes pagatavošanai vajadzēs:

  • 1 ēk. sviesta
  • 1 sīpols, sagriezts šķēlēs
  • 1 liela paprika, sagriezta šķēlītēs
  • 2-3 tomāti vai ducis plūmju tomātu
  • 50 gr šķiņķa
  • 4 olas
  • sāls un pipari pēc garšas

1. Pannu sakarsē un izkausē tajā sviestu. Pievieno sīpolu un cep aptuveni 10 minūtes. Tā kā man paprika garšo tikai kārtīgi sacepta, es vispirms apcepu papriku kādas 5 minūtes, pēc tam pievienoju sīpolu. Ja nav iebildumu pret paprikas kraukšķi, papriku pievieno pēc sīpola apcepšanas un cep 5 minūtes visu kopā.

Omlete ar papriku

2.  Pievieno tomātus un šķiņķi, visu cep kādas 15 minūtes uz vidējas liesmas. Tikmēr kopā sakuļ olas un sāli ar pipariem. Pārlej olas pāri dārzeņiem.

Omlete ar papriku

3.  Liesmu patur vidēju, pannai uzliek vāku un cep, kamēr olu virskārta ir kļuvusi stingra. Omletei jābūt mīkstai un gaisīgai, cepšanas procesā to nevajag apgriezt vai pārlocīt. Pasniedz siltu un nekavējoties notiesā. Derēs 2-4 cilvēkiem.

Omlete ar papriku

2 komentāri to “Omlete ar papriku”

  1. Ir arī ņamm:).Mums arī šajā nedēļas nogalē bija topā omlete ciemiņiem, kas pie mums dzīvoja. Šķinķi neliku, bet vēl liku šampinjonus, spinātus, cukini un sieru! Omletēm ir 1000 variantu:), var izmantot to kas ir mājās!

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: