Krāsnī cepti sparģeļi ar sarkano apelsīnu

by katrina

Krasnī cepti sparģeļi ar sarkano apelsīnu Sparģelis ir ērmots, pāraudzis dīgsts, kas patiesībā ir dārzenis. Bet pavasarim piestāv un tāpēc ir nekavējoties jāgatavo, kamēr tas pavasarī ir vēl svaigs, kraukšķīgs un mundrs. Kraukšķīgums gan cepeškrāsnī pazūd, toties apelsīnu mērcīte palīdz izgaršot dažādās nianses tiem, kam pliks sparģelis liekas par vienkāršu.

Vienam sparģeļu šķīvim vajadzēs:

  • sparģeļu buntīti, apm. 500 g
  • 2 ēk. olīveļļas
  • 1 sarkano apelsīnu (blood orange) – tieši tagad bija atrodams iekš Rimi
  • dažas svaiga rozmarīna skujas
  • sāls un svaigi malti pipari pēc garšas

1.  Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem. Sparģeļus nomazgā, nogriež cietākos galus. Nomazgā apelsīnu un pārgriež uz pusēm.

Krasnī cepti sparģeļi ar sarkano apelsīnu

2. Sparģeļus liek uz cepamās pannas. Pievieno pusīti apelsīna, sagrieztu plānās šķēlēs. Virsū uzklāj olīveļļu, sāli, piparus un rozmarīnu. No otras apelsīna puses izspiež nedaudz sulas pāri sparģeļiem.

Krasnī cepti sparģeļi ar sarkano apelsīnu

3. Cep 20 minūtes, pa vidu sparģeļus apgrozot. Pirms pasniegšanas no otras apelsīna pusītes izspiež atlikušo sulu pāri sparģeļiem.

Krasnī cepti sparģeļi ar sarkano apelsīnu

Rezultāts: šo sparģeļēdienu labi novērtēja par skeptiski noskaņoti sparģeļēdāji! Laba uzkoda un veids, kā izbaudīt šo interesanto dārzeni.

Oriģinālā recepte

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: