Grilēti brokoļi ar ķiploka-citrona-mandeļu drupačām

by katrina

Grilēti brokoļiGrila sezona jau ir atklāta, tāpēc jāturpina cēla misija: izpētīt visus grilā cepamos dārzeņus un to pasniegšanas iespējas. Šoreiz savu kārtu sagaidīja brokoļi.

Grilējot brokoļus vajadzēs:

  • 2-3 brokoļu galviņas
  • 2 ēk. olīveļļas
  • citrona sulu

Drupačām vajadzēs:

  • 2 paziedējušas maizes šķēles
  • 2 ķiploka daiviņas, izpiestas caur ķiplokspiedi
  • citrona miziņa
  •  šķipsna jūras sāls
  • malti melnie pipari
  • 50 g rupji smalcinātu mandeļu

1. Brokoļus nomazgā un sagriež mazākās ziedkopās. Apslaka ar olīveļļu un nelielu daudzumu cirtrona sulas.

Grilēti brokoļi

2. Pannā ielej otru olīveļļas daļu un liek cepties saplucinātu maizi. Kad maize apbrūnējusi, pievieno mandeles un sāli. Kad mandeles viegli apcepušās, pievieno caur ķiplokspiedi izspiestas ķiplokas daiviņas un pusi ēdamkarotes citrona miziņas.

Grilēti brokoļi

3. Grila restītes pārklāj ar nelielu eļļas daudzumu un liek cepties brokoļus. Cep aptuveni 10 minūtes uz vidēja karstuma grila. Pa vidu brokoļus apgriež otrādi.

Grilēti brokoļi

4. Gatavus brokoļus apber ar drupačām un pasniedz.

Grilēti brokoļi

Vērtējums: tā kā vistas šašliku tīrājā ēst nav glīti, dārzeņu klātbūtne vienmēr ir vēlama. Kopā ar gaļu šie brokoļi pazudīs nemanot un atradīsies veiklas rokas, kas apēdīs arī pēdējās drupačas.

 

 

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: