Dateļu kēkss ar valriekstiem

by katrina

Datelu_kekss

Kēksa pagatavošanai vajadzēs:

  • 100 gr dateļu bez kauliņiem, sagrieztu
  • 1 ēk medus
  • 175 ml karsta ūdens
  • 110 gr sviesta istabas temperatūrā
  • 100 gr gaiši brūnā cukura
  • 1 ola
  • 85 gr valriekstu
  • 230 gr miltu
  • 0.5 tējk. sāls
  • 2.5 tējk. cep. pulvera

1. Dateles un medu ievieto trauciņā, aplej ar cerdošu ūdeni un atstāj mērcēties uz aptuveni 1 stundu. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem, kēksa formu ietauko vai ieklāj tajā cepamo papīru.

Datelu_kekss

2. Kopā sajauc sviestu un cukuru, līdz tas ir krēmīgs, pievieno olu. Pamazām piejauc dateles ar visu šķidrumu un piejauc 3/4 riekstu. Citā traukā sajauc miltus ar cepamo pulveri un sāli. Miltus pa trešdaļām piesijā sviesta masai.

Datelu_kekss

Datelu_kekss3. Mīklu ielej formā, virsu izlīdzina ar karoti un pa virsu uzber atlikušos riekstus.

Datelu_kekss

Datelu_kekss

4. Cep apmēram 1h, līdz kēksā iedurtam kociņa nelīp klāt mīkla. Atstāj dzesēties. Ja vēlas, kēksa virsai var uzklāt nedaudz medus.Datelu kekss

Advertisements

One Comment to “Dateļu kēkss ar valriekstiem”

  1. Tim,Thank you.. I appreciate how well you know the Jewish Scriptures, too.Good to read some apologetic material over at Key8ee&#n217;s blog. Thanks for linking. Considering your interest for the resurrection of Jesus, I think you’d enjoy this talk on some more recent data on how to know the Christian Scriptures are reliable. Have you heard of the Embarrassment Test?

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: