Banānu maize

by katrina

Bananu_maize_03Cep kā kēksu, bet beigās sanāk gluži ticama maize – kas tie par jokiem? Izrādās, ka tas ir gluži labs veids, kā izmantot pārgatavojušos banānus. Labi piederēs brokastīm.

Sastāvdaļas:

  • 285 gr miltu
  • 1 ēk. sodas
  • 1/2 tējk. sāls
  • 110 gr sviesta + formas ietaukošanai, ja nepieciešams
  • 2 olas
  • 4 nogatavojušies banāni
  • 85 ml paniņu
  • vaniļas ekstrakts/cukurs
  • 100 gr valriekstu

1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 C grādiem. Kopā sasijā miltus, sodu un sāli.

2. Atsevišķā traukā sajauc sviestu ar cukuru, līdz tas ir gaisīgs. Pievieno olas, banānus, paniņas un vaniļas ekstraktu, kārtīgi samaisa. Pievieno miltus un pusi riekstu.

Bananu_maize_01

Bananu_maize_063. Cepamajā formā ieloka papīru vai formu ietauko. Ielej mīklu un pārber at atlikušo riekstu daļu.  Cep aptuveni stundu, līdz maize ir zeltaini brūna. Pirms ēšanas atdzesē.

Bananu_maize_05

Bananu_maize_04

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: