Krāsnī cepti rožkāposti ar sojas – citrona mērci

by katrina

Krāsnī cepti rožkāposti ar sojas mērciBriseles jeb rožkāposti ir tipisks “fuj” ēdiens filmās, taču man tie vienmēr ir ļoti garšojuši, gan apvienoti ar citiem dārzeņiem, gan paši par sevi. Ziemas laikā, kad organisms tīko pēc sakņu dārzeņiem, šāds ēdiens būs pašā laikā – kā piedeva, vai, brangi daudz sagatavots, pat kā galvenā maltīte.

  • rožkāposti
  • olīveļļa

Mērcei būs nepieciešams:

  • 2 ēk. sojas mērces
  • 1 ēk. citrona sulas
  • 1 ēk. medus
  • citrona miziņa

Servēšanai var izmantot rīvētu cieto sieru.

1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

2.  Rožkāpostus nomazgā, apgriež galus un noņem ārējās lapas, ja tās ir apdzeltējušas. Pārgriež un pusēm un liek cepampannā. Apslaka ar nelielu daudzumu olīveļļas.

3. Kamēr tie cepas, sajaic mērcei nepieciešamās sastāvdaļas. Kad rožkāposti ir apbrūnējuši, tos apslaka ar mērci un pasniedz. Ja vēlas, virsū uzdrupina cieto sieru.

Krāsnī cepti rožkāposti ar sojas mērci

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: