Cepumi ar balto šokolādi un dzērvenēm

by katrina

Baltas_sokolades_cepumi_ar_dzervenem_04Šie izvirtīgi saldie cepumi ir lielisks veids, kā uzņemt grēcīgus cukura daudzumus organismā, attaisnojoties ar ziemu un ziemai piedienošām sastāvdaļām: dzērvenēm, balto šokolādi un riekstiem.

Cepumiem būs nepieciešams:

  • 250 gr sviesta
  • 200 gr gaiši brūnā cukura
  • 100 gr parastā cukura
  • 2 olas
  • vaniļas ekstrakts
  • 350 gr miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • šķipsna sāls
  • 100 gr lazdu riekstu
  • 100 gr baltās šokolādes, gabaliņos
  • 100 gr žāvētu dzērveņu

1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180°c. Kopā sajauc sviestu un cukurus, līdz masa ir viegla un gaisīga. Pa vienai pievieno olas, katru reizi kārtīgi samaisot. Piejauc vaniļu.

Baltas_sokolades_cepumi_ar_dzervenem_012. Iesijā miltus, cepamo pulveri un sāli un samaisa. Beigās iejauc šokolādi, riekstus un dzērvenes.

Baltas_sokolades_cepumi_ar_dzervenem_02

3.  Ar karoti veido mīklas bumbiņas un liek uz cepešpannas. Starp cepumiem atstāj apmēram 5 cm rezerves vietu.

Baltas_sokolades_cepumi_ar_dzervenem_03

4. Cep 15 – 20 minūtes, līdz cepumi ir zeltaini brūni.

Baltas_sokolades_cepumi_ar_dzervenem_04

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: