Ābolu kēkss

by katrina

Abolu_kekss_02Ļoti viegli un samērā ātri pagatavojams kēkss, kurā labi varēja izmantot rudens ābolus. Rudens gan ir pagājis, bet šis kēkss piestāvēs arī ziemīgiem vakariem pie tējas vai piena glāzes.

Ābolu kēksa pagatavošanai vajadzēs:

  • 110 gr atlaidināta sviesta
  • 150 gr gaiši brūnā cukura
  • 60 ml skābā krējuma
  • 1 1/2 tējk. kanēļa
  • 2 olas
  • 170 gr miltu
  • 2 āboli
  • 4 ēk. ievārījuma virskārtai (ja vēlas)

1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem.

2. Kopā sakuļ sviestu un cukuru,  līdz masa iegūst krēmīgu konsistenci. Pievieno krējumu un kanēli. Pa vienai pievieno olas un sakuļ, beigās iesijā miltus un rūpīgi iemaisa pārējā masā.

3. Ābolus sagriež šķēlītēs. Pusi mīklas ievieto formā, izvieto pirmo ābolu kārtu. Pievieno atlikušo mīklas kārtu un virsu izdekorē ar pārējiem āboliem.

Abolu_kekss_05

Abolu_kekss_06

4. Cep aptuveni 1 stundu, līdz kēkss ir zeltaini brūns. Ja vēlas, virskārtu var pārklāt ar iepriekš katliņā sakarsētu ievārījumu (plūmju vai persiku).

Abolu_kekss_01

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: