Tomātu tarte

by katrina

Tomatu_tarte_05Tomātu tarte, pīrāgs vai tomātu uzbrukums? Vienalga, kāds mēles mežģis, galvenais, ka mēlei garšo! Šis pievilcīgais pīrāgs tapa tomātu ražas laika ietekmē, lai gan jau pirms laba laika, bet  joprojām labā atmiņā.

Vienam tomātu pīrāgam lauku stilā nepieciešams:

Mīklai:

  • 1 1/2 glāzes miltu
  • 1/2 tējk. sāls
  • 130 g auksta sviesta
  • 1 ola
  • 3 ēk ūdens

Pildījumam:

  • 150 g fetas siera
  • liekšķere ķiršu tomātu
  • pesto
  • ķiploks, ja vēlas

1. Lielākā bļodā ieber miltus, pievieno mazos gabaliņos sagrieztu sviestu. Samīca kopā, kamēr mīkla atgādina drupačas. Atsevišķā traukā sakuļ olu ar ūdeni. Miltos izveido bedrīti, kurā ielej olas maisījumu. Mīca, kamēr izveido vienmērīgu mīklas bumbu.

Tomatu_tarte_01

2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem. Mīklu izrullē uz cepamā papīra, malas cenšas izlīdzināt, lai nebūtu pārāk robainas. Mīklu noziež ar fetas sieru, izdekorē ar pesto klekšiem, malas atstājot.

Tomatu_tarte_02

Tomatu_tarte_03

3. Tomātus sagriež uz pusēm un izlīdzina pa tartes virsmu. Malas uzloka uz augšu.

Tomatu_tarte_04

4. Cep aptuveni pusstundu 220 grādos, pieraugot, lai malas nepārcepas.

Tomatu_tarte_06

One Trackback to “Tomātu tarte”

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: