Trusis medus un sinepju mērcē

by Gatis

trusis_ar_medu_sinepem_09Strādāt lielā kolektīvā tomēr ir ļoti izdevīgi, jo vienmēr ir kāds, kurš izpalīdz saviem radiem un draugiem izplatīt viņu ražojumus (sākot no bezmaksas āboliem līdz mājās audzētiem trušiem par ļoti pievilcīgām cenām). Tādēļ nevilcinoties tika lemts par otro truša gaļas ēdienu, šoreiz cepeša formā.

Nepieciešams:

  • truša gaļa (šoreiz 2kg)
  • 4 ēdamk. sinepju
  • 1 ēdamk. medus
  • ~750ml dārzeņu buljona (derot arī vistas)
  • pāris ķiploka daiviņas
  • sāls un pipari pēc garšas

1. Trusi sagriež sev vēlamajos gabalos un kārtīgi noskalo no asinīm un kažoka paliekām.

trusis_ar_medu_sinepem_012. Pārkaisa ar sāli un pipariem.

trusis_ar_medu_sinepem_023. Apbrūnina olīveļļā un liek cepešpannā.

trusis_ar_medu_sinepem_04trusis_ar_medu_sinepem_054. Ķiploka daiviņas sagriež šķēlītēs un nedaudz apcep tajā pašā pannā, kur tika cepts trusis. Kad ķiploki jau nedaudz apcepušies, pannā lej buljonu, lai nelaistu zūdībā visu labumu, kas tur palicis pēc truša un ķiploka cepšanas.

trusis_ar_medu_sinepem_03trusis_ar_medu_sinepem_065. Sinepes sajauc ar medu un pievieno buljonam.

trusis_ar_medu_sinepem_07 6. Buljonu pievieno trusim un liek cepties cepeškrāsnī 200 grādos 2 – 2.5 stundas vai līdz trusis šķiet pietiekami mīksts ēšanai. Cepšanas vidū truša gabalus apgriež otrādi un pie cepšanās beigām tos ik pa brīdim aplaista ar vēl neiztvaikojušo buljonu.

trusis_ar_medu_sinepem_08trusis_ar_medu_sinepem_11trusis_ar_medu_sinepem_10

One Trackback to “Trusis medus un sinepju mērcē”

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: