Grilēta forele

by Gatis

Forele

Nepieciešams:

  • Forele (vai lasis)
  • 50 ml olīveļļas
  • 50 ml citrona sulas
  • 2-3 daiviņas ķiploka
  • 1-2 ēdamk. maurloku
  • 1/2 tējk. timiāna
  • 1 tējk. rozmarīna
  • jūras sāls
  • svaigi malti pipari

1. Foreli sagriež ~2cm biezos steikos.

Forele_12. Bļodā sajaucot visas pārējās sastāvdaļas (olīveļļu, citrona sulu, lociņus, timiānu, rozmarīnu, saspiestu ķiploku, sāli un piparus), pagatavo marinādi.

Forele_23. Pagatavotajā marinādē liek foreles steikus (tos kārtīgi iesmērējot) un atstāj vēsumā vismaz uz pāris stundām, ik pa stundai tos no jauna apviļājot marinādē.

Forele_34. Pēc vairāku stundu marinēšanās, foreli liek uz grila. Lai būtu vieglāk tikt galā ar zivi un nepiededzināšanu, to var likt grila panniņā. Foreli grilē ~10 min no katras puses.

Forele_4Forele_56. Pasniedz ar dobē saplūktu salātlapu, apgrauzdētu sēkliņu salātiem.

Forele_6

2 Responses to “Grilēta forele”

  1. /**/ Klau, varbūt var ielikt tādā PDF izdrukājamā formātā???Ēdelīgie lasītāji :) Citējot “Ņam, Ņam – Šmak, Šmak” <comment-reply@wordpress.com> : Gac posted: ” Nepieciešams: Forele (vai lasis) 50 ml olīveļļas 50 ml citrona sulas 2-3 daiviņas ķiploka 1-2 ēdamk. maurloku 1/2 tējk. timiāna 1 tējk. rozmarīna jūras sāls svaigi malti pipari 1. Foreli sagriež ~2cm biezos steikos. 2. Bļodā saja”

Trackbacks

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: