Vistas korma

by katrina

Cala_korma_09Korma ir tradicionāls Āzijas ēdiens, kā gatavošanā izmanto jogurtu un kokospienu. Viena no svarīgākajām lietām, ko stāsta šī ēdiena pazinēji: korma nav tas pats, kas karma. Bet kopumā šis ir labs veids, kā pierasto vistu ar rīsiem pasniegt asākā un nepazīstamākā garšu veidolā.

Cāļa kormai būs nepieciešams:

  • 900 g cāļa filejas
  • 350 g bezpiedevu jogurta
  • 4 ēd. k. eļļas
  • 225 g sagrieztu sīpolu
  • 1 ķiploka daiviņa (vai vairāk, ja ķiploks iet pie sirds)
  • 1 tējk. svaigi rīvēta ingvera
  • 1 tējk. malta kardamona
  • 1/2 tējk malta kumīna
  • 1 tējk čili pulvera
  • 1 tējk garam masala garšvielu maisījuma (atrodams Tiger veikalos garšvielu plauktā)
  • 1 ēd. k malta kardamona
  • sāls un pipari pēc garšas
  • 100 ml kokospiena

1. Cāli sagriež gabaliņos un sajauc kopā ar 225 g jogurta. Apklāj ar pārtikas plēvi ievieto ledusskapī iemarinēties un 1-12 stundām.

Cala_korma_02

2. Pannā sakarsē eļļu, tai pievieno sagrieztus sīpolus un cep, līdz tie kļūst zeltaini brūni, aptuveni 6-8 minūtes. Pievieno sagrieztu ķiploku un sarīvētu ingveru.

Cala_korma_04

Cala_korma_05

3. Pievieno atlikušās garšvielas un jogurtu pie sīpoliem. Turpina cept, kamēr jogurts ir gandrīz iztvaikojis. Pievieno cāļa gabaliņus un cep, kamēr tie ir viegli brūni.

Cala_korma_06

Cala_korma_074. Pievieno kokospienu, samaisa, uzliek vāku un samazina liesmu. Sautē vēl 10-12 minūtes. Pasniedz ar rīsiem vai  grauzdētu pitas maizi, dekorē ar koriandra lapām, taču, ja tās vēl nav izaugušas dārzā, var improvisēt ar citiem zaļumiem.

Cala_korma_08

Cala_korma_10

One Trackback to “Vistas korma”

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: