Grilēts cukini

by katrina

Grillets_cukini_04Cukini ir viens no grila sezonas līderdārzeņiem, taču arī ar to gadās nedienas, jo, tāpat kā baklažāns, cukini mēdz grilā izžūt. Izrādās, droša recepte būs šo dārzeni apstrādāt gareniski, lai tas mitrumu nezaudē tik ātri.

Grilētiem cukini būs nepieciešams:

  • Cukini
  • 1 ēd. k. olīveļļas
  • 1 ēd. k. citrona sulas
  • citrona miziņa
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • Maisiņš, kurā to visu ielikt.

1. Cukini nomazgā, sagriež gareniski un ievieto maisiņā. Pievieno olīveļļu, citrona sulu, citrona mizu, sāli un piparus. Maisiņu pamurca, lai cukini iemarinējas garšvielu maisījumā.

Grillets_cukini_01

Grilets_cukini_06

2. Pēc kādas pusstundas cukini drusku nosusina un liek grilēties, vēlams, virs vidēji karstām oglēm.

Grillets_cukini_02

Grillets_cukini_03

3. Kad cukini ir ieguvis grila brūnumu no visām pusēm, tas ir gatavs. Ja vēlas, pasniedz ar zaļumu mērci (recepte šajā ierakstā).

Grillets_cukini_04

Grillets_cukini_05

One Trackback to “Grilēts cukini”

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: