Kanēļa mafini

by Gatis

KanelaMafini_01

Šī mafinu recepte tika atklāta pavisam nejauši, kad internetā tika meklēta pamācība tam, kā visērtāk pašrocīgi pagatavot mafinu formiņas no cepamā papīra. Lai arī iepriekšējā pieredze ar kanēļmaizīšu mafiniem nebija iepriecinoša, no šis receptes tika iegūti vieni no garšīgākajiem mafiniem.

12 lieliem mafiniem būs nepieciešams:

  • 3 glāzes miltu
  • 1 ½ glāzes paniņu
  • ½ glāze eļļas
  • 2 olas
  • 1 tējk sāls
  • 3 tējk cepamā pulvera
  • 1 glāze cukura
  • vaniļas cukurs

Kanēļa pildījumam:

  • 1 glāze brūnā cukura
  • 2 ēdamk kanēļa

Drumstalām (apjomi uz izjūtām vai arī drīkst noskatīt no Ābolkūkas mafinu receptes):

  • sviests
  • ~ 1 glāze cukura
  • kanēlis
  • milti

1. Bļodā sakuļ olas ar cukuru, sāli un vaniļas cukuru.

KanelaMafini_022. Pievieno klāt eļļu un paniņas.

KanelaMafini_03KanelaMafini_043. Citā bļodā samaisa miltus ar cepamo pulveri un sajauc kopā ar paniņolu maisījumu. Lai mafini būtu mitrāki un sulīgāki, masu jāmaisa pēc iespējas mazāk, tikai līdz brīdim, kad milti ir iemaisījušies mitrajās sastāvdaļās.

KanelaMafini_054. Bļodiņā sajauc kopā kanēļa pildījuma sastāvdaļas, klāt var pievienot nedaudz eļļas, lai kanēlis tik ļoti neputētu.

KanelaMafini_06KanelaMafini_075. No cepamā papīra pagatavo mafinu formiņas – visātrāk to var paveikt, izgriežot no cepamā papīra kvadrātiņus un izmantojot glāzi (graņonku), izgatavo glāzes formiņu.

KanelaMafini_08

6. Formiņas saliek metāla mafinu formā un piepilda 2/3 ar mīklu.

KanelaMafini_097. Pa virsu mīklai katrā formiņā ieber 1 ēdamkaroti  (var arī vairāk) kanēļa-cukura maisījuma.

KanelaMafini_108. Kanēļcukuru ar nazi vai dakšiņu iemaisa mīklā.

KanelaMafini_119. Pa virsu liek atlikušo mīklu, vienlīdzīgi sadalot to starp visiem 12 mafiniem. (Pirms uzliek virsējo kārtu, mafina vidū var iebērt vēl nedaudz kanēļcukura maisījuma – tas noteikti nenāks par ļaunu).

KanelaMafini_1210. Ja ir vēlme, tad virskārtai no auksta sviesta, cukura, kanēļa un miltiem var pagatavot drupačas (visu sajauc kopā līdz veidojas drupačveidīga konsistence) – tik jāsaka, ka ēdot drupačas būs visur :).

KanelaMafini_13KanelaMafini_14KanelaMafini_1511. Mafinus liek cepties ~30 minūtes 200 grādu temperatūrā .

KanelaMafini_16KanelaMafini_17

7 Responses to “Kanēļa mafini”

  1. Cik tieši eļļas jāpievieno?

  2. Es gribeju piebilst, ka mafini sanāk ļoti labi, pat ja mājās nav nekā. Paniņu vietā ņēmu pusi glāzes jogurta un 1 glāzi piena, vaniļas cukura man vispār nav, un cepāmā pulvera vietā sodu. Drupačas netaisīju, jo virskārta palika tāda kā kristalizēts cukurs.Kad taisīju, mana mamma nenoticēja, ka tie ir pašgatavoti, viņa domāja, ka esmu tos nopirkusi veikalā:D

    • Paldies par atsauksmi! Šie mafini arī mums ir kļuvusi par pārbaudītu vērtību :) Paniņu vietā var arī izmantot pienu, kam nedaudz pievieno citrona sulu, bet improvizēt var visādi.
      Drupačas var taisīt arī drusku mazāk, ja nevēlas pārāk cukurainu virsu.

  3. Pagatavoju šos mafinus un rezultāts mani ļoti, ļoti pārsteidza. Tie bija ļoti gardi!

  4. Ļoti garšīgi, paldies par recepti!

Trackbacks

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: