Baltvīnā sautēts trusis

by Gatis

TrusisBaltvina_16

Vienam toverim sautēta truša būs nepieciešams:

  • 1.5 kg truša
  • 200 g šalotes sīpolu
  • 4 daiviņas ķiploku
  • 0.5 kg jauno kartupeļu
  • 0.7l jeb 1 vesela pudele sausā baltvīna
  • pāris lauru lapu
  • olīveļa
  • 50 g miltu
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari

1. Viena no vietām, kur var iegādāties truša gaļu ir Rīgas centrāltirgus, kur tas tiek tirgota par ~ 8Ls/kg. Un bonusā līdzi nak labas truša iekšdaļas, no kā var pagatavot labu truša aknu pastēti un pāris pūkainas truša ķepiņas, lai pircēju pārliecinātu, ka tas nav kāds ņaudošs centrāltirgus iemītnieks.

TrusisBaltvina_02TrusisBaltvina_01TrusisBaltvina_03

2. Trusi kārtīgi noskalo un sadala sev tīkamos gabalos.

TrusisBaltvina_04TrusisBaltvina_05TrusisBaltvina_06

3. Bļodiņā samaisa miltus ar sāli un pipariem, un tajos apviļā nosusinātus truša gabalus.

TrusisBaltvina_08TrusisBaltvina_07TrusisBaltvina_094. Sautējamajā katlā sakarsē pāris ēdamkarotes olīveļļas un apbrūnina apviļāto trusi (vai arī izmanto pannu, kura tik ļoti nepierauj cepamo objektu).

TrusisBaltvina_10TrusisBaltvina_125. Apcepto trusi noliek malā un katlā, kurā tika apcepts trusis, liek cepties sagrieztus šalotes sīpolus (mums bija parastie :) ) līdz tie kļūst saurspīdīgi, tad tiem pievieno ķiploku daiviņas un turpina cepināt pāris minūtes.

TrusisBaltvina_116. Katlā pie apceptajiem sīpoliem un ķiplokiem liek trusi un jaunos kartupeļus.

TrusisBaltvina_137. To visu pārlej ar pudeli sausā baltvīna, pievieno sāli un pāris lauru lapas. Atstāj sautēties uz 2-3 stundām līdz trusis ir pietiekami mīksts un sakožams.

TrusisBaltvina_14TrusisBaltvina_15IMG_8037TrusisBaltvina_17

Advertisements

3 Responses to “Baltvīnā sautēts trusis”

  1. Never would have thunk I would find this so insalpendibse.

  2. Traube, euh… j’ai du mal à vous suivre.C’est pas bien clair, c’t’histoire de troupeaux de vétérinaires, en Afrique, qui seraient des éléphants et qu’il faudrait soigner !… Moi je veux bien croire en l’Humanité, mais là…sans dec’… c’est pas évident.Et l’humain…quand on n’a pas de fric? Ou, au contraire…lorsqu’on le gaspille?Bon ! Je vais vous relire, d’accord.J’y retourne.

Trackbacks

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: