Penne ar ceptu tomātu un bazilika mērci

by katrina

Penne ar tomatu merci 14

Tomātmīļiem šis ēdiens noteikti ļoti garšos! Intensīvā tomātu garša un sarkanums  ir īsta izprieca acīm un, protams, garšas kārpiņām!

  • 4-5 personām  būs nepieciešams:
  • apm. 400 gr pasta penne
  • 1 bundža konservētu tomātu savā sulā (neto masa bija 820g)
  • 2-3 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 1 sīpols
  • svaigs baziliks
  • garšvielas – oregano, čili pārslas
  • ķiršu tomātiņi
  • olīveļļa
  • dekorēšanai: rīvēts cietais ciers
  • sarkanvīns

1. Bundžas saturu iepilda kadā cepamtraukā, pievieno tomātu pastu, sīpolu, ķiršu tomātiņus un garšvielas – oregano un čili pārslas.

Penne ar tomatu merci 01

Penne ar tomatu merci 02

Penne ar tomatu merci 04

2. Tomātus liek cepties krāsnī 220 grādos aptuveni stundu, vai arī kamēr lielākā daļa šķidruma ir iztvaikojis. Pēc stundas tomātus izņem, pievieno svaigas bazilika lapas, visu samaisa un ieliek krāsnī vēl uz kādām 15 minūtēm.

Penne ar tomatu merci 05

3. Tikmēr var sākt jau vārīt makaronus sālsūdenī  līdz al dente stadijai (kad apkārt ir mīksts, bet vidus vēl drusku ciets). Citā katliņā, kurā gatavosim pašu mērci, ielej olīveļļu un pievieno 2 daiviņas ķiploka. Ķiploku viegli cep olīveļļā, lai tā iegūtu ķiploka aromātu. Nedrīkst ķiploku brūnināt!

Penne ar tomatu merci 06

4. Kad ķiploks ir viegli caurspīdīgs, katliņā pievieno cepamtraukā esošo tomātu masu.

Penne ar tomatu merci 08

Penne ar tomatu merci 09

5. Uz lēnas uguns silda tomātu masu, tai lēnām pievienojot apm. 1 glāzi ūdens, kurā vārījās penne (var arī likt parastu ūdeni vai dārzeņu buljonu) un nelielu daudzumu sarkanvīna. Šķidrumu pievieno palēnām, lai mērce nebūtu pa šķidru. Šajā stadijā arī var piekoriģēt garšu, pēc vēlmes pievienojot sāli, cukuru vai maltus melnos piparus.

Penne ar tomatu merci 10

6. Kad mērce ir kļuvusi šķidrāka, to var vēl nedaudz sablenderēt, taču blenderēšana nav obligāts pasākums. Penne ar tomatu merci 11

7. Iegūto mērci pārlej pāri pennei un samaisa. Pasniedz, pārberot ar rīvētu cieto sieru un svaigām bazilika lapiņām.

Penne ar tomatu merci 13

Penne ar tomatu merci 15

One Trackback to “Penne ar ceptu tomātu un bazilika mērci”

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: