Baklava rolls (baklavas rullīši)

by Gatis

BaklavaRolls_14

Baklavai nepieciešams:

  • filo mīkla
  • 350 g riekstu (valrieksti, mandeles)
  • 50 g cukura
  • 150 g sviesta,
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 1/4 tējkarotes muskatrieksta

Sīrupam:

  • 1 glāze cukura
  • 1 + 1/2 glāzes ūdens
  • 1 citrona sula
  • medus, ja vēlas

1. Atkausē un atrullē filo mīklu (nopirkām RIMI un nebija no tām labākajām, jo lapas bija salipušas un grūti bija atdalīt).

2. Nedaudz apgrauzdē riekstus un sasmalcina tos.

BaklavaRolls_01 BaklavaRolls_033. Sasmalcinātajiem riekstiem piejauc klāt cukuru, kanēli un muskatriekstu.

BaklavaRolls_02 BaklavaRolls_04

4. Izkausē sviestu. BaklavaRolls_05

5. Ņem vienu filo mīklas loksni un pārziež ar izkausētu sviestu, tai pa virsu liek nākamo un atkal ieziež ar sviestu – vienam rullītim pietiek ar 3-4 loksnēm. (Atlikušo mīlu jātur zem dvieļa, lai nesakalst)

BaklavaRolls_06

6. Kad loksnes sasmērētas, tās galā liek riekstu masu un veido rullīšus – tā kā loksnes bija pietiekami garas, tās vidū griezām uz pusēm un veidojām divus rullīšus.

BaklavaRolls_08 BaklavaRolls_077. Gatavos rullīšus liek cepamajā traukā, sagriež vēlamajos izmēros un pārziež ar izkausēto sviestu.

BaklavaRolls_09

8. Liek cepties 180 temperatūra 40 min.

9. Kamēr baklava cepās, no cukura, ūdens un viena citrona sulas pagatavo sīrupu – sajauc visas satāvdaļas un vāra uz nelielas uguns ~ 20 min (līdz iegūst sīrupainu konsistenci).

BaklavaRolls_10

10. Kad baklava izcepusies, to pārlej ar karstu sīrupu un pārkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem. Ļauj sīrupam vismaz stundu sasūkties vai vislabāk atstāt uz nakti, jo baklava vislabāk garšo nākamajā dienā.

BaklavaRolls_11 BaklavaRolls_12 BaklavaRolls_13 BaklavaRolls_15

Advertisements

One Trackback to “Baklava rolls (baklavas rullīši)”

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: