Kanēļmaizītes (cinnabons)

by Gatis

Cinnamonrolls_01

Mīklai nepieciešams:

  • 1 paciņa sausā rauga
  • 1 glāze piena
  • 1/2 glāze cukura
  • 1/3 glāze sviesta
  • 1 tējk. sāls
  • 2 olas
  • 4-5 glāzes miltu

Pildījumam:

  • 1/3 glāzes sviesta
  • 1 glāze brūnā cukura
  • 2 ēdamk. kanēļa

Glazūrai:

  • 1 paciņa svaigā siera (kārums vai philadelphia)
  • 1/4 glāzes sviesta
  • 1-2 glāzes pūdercukura
  • šķipsniņa sāls
  • vaniļa

1. Nedaudz uzsilda pienu un ieber tajā sauso raugu un nedaudz cukura, ļauj raugam uzsākt rūgšanas procesu.

2. Kad parādās rūgšanas pazīmes, raugam pievieno atlikušo cukuru, olas, izkausētu sviestu un sāli. Visu kārtīgi izmaisa.

Cinnamonrolls_023. Pamazām pievieno miltus, līdz iegūst vijīgu un nelīpošu mīklas bumbu.

Cinnamonrolls_03Cinnamonrolls_04Cinnamonrolls_054. Mīklu liek siltā vieta uz pāris stundām, līdz tās apjomi ir dubultojušies.

Cinnamonrolls_065. Izrūgušo mīklu liek uz galda un izrullē ~ 40×50 cm lielumā.

Cinnamonrolls_076. Mīklu ieziež ar mīkstu sviestu.

Cinnamonrolls_08

7. Sajauc bļodiņā brūno cukuru un kanēli un pārkaisa ar to mīklu. Kad pildījums izlīdzināts to var pārrullēt ar mīklas rulli.

Cinnamonrolls_09Cinnamonrolls_108. Mīklu sarullē un sagriž 12 gabaliņos.

Cinnamonrolls_11Cinnamonrolls_12Cinnamonrolls_139. Pirms likšanas krāsnī, sagrieztos rullīšus noliek siltā vietā atkārtotai rūgšanai vismaz uz 1h.

Cinnamonrolls_1410. Kanēļmaizītes ieziež ar sviestu un liek cepties 200 grādos 15-20 min vai līdz brīdim, kad kanēļmaizītes ir smuki brūnas.

Cinnamonrolls_15Cinnamonrolls_1811. Karstās maizītes var atkārtoti ieziest ar sviestu un kamēr tās nedaudz atdziest pagatavo glazūru.

Cinnamonrolls_1912. Bļodiņā sajauc svaigo sieru, mīkstu sviestu, nedaudz sāls un pūdercukuru (atkarībā no tā cik nu saldu kurš vēlās).

Cinnamonrolls_16

Cinnamonrolls_17

13. Pārklāj siltās kanēļmaizītes ar svaigā siera krēmu.

Cinnamonrolls_20

Cinnamonrolls_21

Cinnamonrolls_22Šī recepte ir domāta kā slaveno Cinnabon kanēļmaizīsu atdarinājums un, lai arī garša ir nedaudz savādāka, jo nav mums nedz smalkā Makaras kanēļa, nedz garšas pastiprinātāju glazūrā :), tie noteikti tiks gatavoti vēl un vēl.

One Trackback to “Kanēļmaizītes (cinnabons)”

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: