Siera kūciņas/siera kūkas mafini

by katrina

siera_kukas_mafini_01

Siera kūciņas vai siera kūkas mafini ir neizbēgams cepiens jebkura siera kūku un mafinu cienītāja virtuvē.  Jau sen gribēju izcept ko līdzīgu, bet līdz šim provētā recepte nebija gana lāga un līdz blogam nenonāca, taču šodien provētā ir atzīta par ļoti labu esam.

Kādiem 22 mafiniem vajadzēs:

  • 125 gramu cepumu (šoreiz tika lietota Selga, taču parasti ņemam Leibniz)
  • 5 ēd. k. izkausēta sviesta
  • 400 g rikotas siera (biezpienveidīgs izstrādājums)
  • 400 g svaigā siera (Kārums klasiskais)
  • citrona miziņa
  • 2 ēd. k. citrona sulas
  • 2 tējk. vaniļas cukura
  • 175 g pūdercukura
  • 3 olas
  • dekorācijai un gardākai ēšanai var izmantot ogas: mellenes, zemenes, avenes vai augļus, ko likt virsū kūciņām

1.  Sakarsē cepeškrāsni līdz 160C grādiem.
2.  Sadrupina cepumus, pievieno tiem izkausētu sviestu un kārtīgi samaisa. Cepumu masu liek mafinu formiņās nelielā kārtā un cieši pielīdzina. Ievieto ledusskapī.

siera_kukas_mafini_03

siera_kukas_mafini_02

siera_kukas_mafini_05

siera_kukas_mafini_08

3. Lielā traukā samaisa rikotu un citrona miziņu, kamēr masa kļūst elastīga. Pievieno svaigo sieru, vaniļu, citrona sulu, iesijā pūdercukuru. Maisa, kamēr masa ir vienmērīga. Lai panāktu, ka masa nav pārāk graudaina, es izmantoju blenderi. Beigās piejauc olas un kārtīgi samaisa.

siera_kukas_mafini_06

siera_kukas_mafini_07

siera_kukas_mafini_09

siera_kukas_mafini_10
4. Masu liek formiņās virsū cepumu kārtai, atstājot nelielu rezervi, jo cepšanas gaitā mafini nedaudz piepūtīsies, taču atdziestot saplaks.

siera_kukas_mafini_11
5. Cep 20 – 25 minūtes. Gatavās kūciņas vēlams atdzesēt, jo siera kūkai vislabākā garša ir tieši aukstai. Dekorē ar ogām un pūdercukuru.

siera_kukas_mafini_12

siera_kukas_mafini_13

Vērtējums: līdz šim siera kūku cepām tikai ar svaigo sieru, bet ar rikotu sanāk tikpat garšīgi, vienīgi struktūra liekas nedaudz graudaināka un kā tradicionālam latvietim mazliet atgādina biezpienmaizi. Garšo gluži tāpat kā siera kūka, un mini formāts nodrošina ērtu paņemšanu, piemēram, uz darbu. Skābenumam labi noder ogas, taču man arī garšo bez tām.

4 Responses to “Siera kūciņas/siera kūkas mafini”

  1. Sveiki!
    Lieliska recepte – man ļoti garšoja :) Tikai viens jautājums – es cepu norādītajos 160 grādos 25 minūtes, bet mafini necēlās uz augšu un mīkla vēl bija diez gan šķidra. Uzgriezu krāsni uz 190 grādiem un tad viss sanāca. Ko es iespējams darīju nepareizi? Varbūt sākumā par šķidra mīkla? Vai varbūt bija jāpagaida līdz atdziest un tad viss būtu bijis kārtībā?

    • Pārbaudīju recepti vēlreiz, bet tie paši 160 grādi kā grāmatā :) Bet nu šādos gadījumos nevajag satraukties – ja nesanāk pēc receptes, noteikti var paturēt ilgār krāsnī! Siera kūkai dažkārt ir tendence “paļumēt”, pirms kārtīga gatavība tiek sasniegta – tāpēc droši var cept, līdz masa iegūst stingrības pazīmes. Pārējais sastings atdziestot. Man pašai arī nesanāk vienmēr sekot receptes norādēm, jo cepeškrāsns apakšā dedzina, bet augšā ir visnotaļ remdena – tāpēc bieži jāseko līdzi situācijai. Paldies par atsauksmi!

  2. Sveiki!
    Tiešām lieliska recepte!
    Es cepu uz 175 grādos un 30 minūtes.
    Vienīgais sīkums, ko pamanīju, ka receptē nav [ieminēta vieta, kur ir jālej citrona sula.

Trackbacks

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: