Sāļie mafini ar tomātiem, pesto, olīvēm un sieru

by katrina

Pesto_mafini_05

Sāļie mafini ar pesto ir viltīga būšana, jo izklausās ļoti labi, un ir arī provēts cept vairākās versijās, bet īsto recepti atrast grūti un beigās liekas, ka mafini tomēr garšo pēc miltiem. Beidzot nolēmu, ka nav jēgas knapināties tikai ar pesto un jāliek klāt viss, kas garšo, jo tad jau arī rezultāts nevar būt slikts! Tā arī radās šī recepte :)
Šiem mafiniem vajadzēs:

  • 2 glāzes kviešu miltu (ja ir vēlme šo izvirtību padarīt nedaudz veselīgāku, 1 glāzi var aizstāt ar rudzu miltiem – sanāk tikpat garšīgi!)
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • garšvielas: ķiploku sāls, melnie pipari, žāvēti sīpoli (kas nu iet pie sirds)
  • 2 glāzes kefīra/paniņu
  • 1 ola
  • 1/4 glāzes pesto
  • piedevas: 1 liels svaigs tomāts (svaigs tomāts dikti labi iet šeit iekšā), olīves, kaltēti tomāti
  • rīvēts siers – īsto daudzumu grūti pateikt, jo piedevu daudzums maina mīklas apjomu

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 Celsija grādiem
2. Iemaisa sausās sastāvdaļas jeb receptes pirmo daļu: miltus, cepamo pulveri, garšvielas.

Pesto_mafini_01
3. Lielākā traukā samaisa slapjās sastāvdaļas: kefīru/paniņas, olu, pesto, kā arī pievieno vēlamās piedevas.

Pesto_mafini_02

Pesto_mafini_03
4. Slapjumā ievieto sausās sastāvdaļas un samaisa, kamēr mīkla ir viendabīga. Nevajag pārmaisīt!
5. Mīklu ievieto formiņās pēc šādas metodes: vispirms liek aptuveni pusi formiņas ar mīklu, tad vidū ievieto nedaudz rīvēta siera un kādu pārsteigumu – piemēram, olīvi vai kaltētu tomātu. Cilvēkiem, kam olīves negaršo, varbūt olīves pārsteigumu vajag pietaupīt. Pēc tam liek pārējo daļu mīklas, līdz formiņa ir pilna (mafinu likumi gan saka, ka pilna formiņa ir 3/4 formiņas, bet šie mafini pārāk “neaugs” cepot). Virsū var vēl uzbērt drusku rīveta siera.

Pesto_mafini_04

IMG_0414

Cep aptuveni 20 minūtes, ja jums ir laba cepeškrāns. :) Ja ir cepeškrāsns, kas apakšā piededzina un augšā ir pilnīgi auksta, nepieciešams formiņas ik pa laikam pagrozīt un cepsānas process var ieilgt! Bet rezultāts to noteikti atsver :)

Pesto_mafini_06

2 Responses to “Sāļie mafini ar tomātiem, pesto, olīvēm un sieru”

  1. Reblogged this on kikasatradumi and commented:
    Ļoti gardi!

Trackbacks

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: