Plūmju drupaču kūka

by katrina

Plumju_drupacu_kuka_13

Plūmju drupaču kūkai vajadzēs:

Drupačām:

  • 160 g miltu (pusi miltu daudzuma var aizstāt ar smalcinātiem lazdu riekstiem)
  • 55 g sviesta, sagriezta kubiņos
  • 55 g cukura

Kūkas pamata daļai:

  • 110 sviesta istabas temperatūrā
  • 100 g cukura
  • 2 olas
  • 75 g miltu
  • 1 tējkarota cepamā pulvera
  • šķipsna sāls
  • 1/2 tējk. vaniļas ekstrakta/cukura
  • aptuveni 650 g gatavu plūmju ar izņemtiem kauliņiem, pārgrieztas uz pusēm

(bildēs redzamā kūka ir 1.5 lielos apjomos ar recepti)
1. Iesilda cepeškrāsni līdz 190 C grādiem. Atrod kūkas formu un to izdekorē ar cepamo papīru.

Plumju_drupacu_kuka_01
2. Vispirms ķeras pie drupačām: bļodā ieber miltus un sviestu, tos sarīvē kopā ar karoti, kamēr struktūra atgādina drupačas. Pievieno cukuru un visu samaisa.

Plumju_drupacu_kuka_02

Plumju_drupacu_kuka_03

Plumju_drupacu_kuka_04
3. Miltus samaisa kopā ar sāli un cepamo pulveri.

4. Citā traukā sviestu samaisa kopā ar cukuru , tad pa vienai pievieno olas.  Pievieno miltus un vaniļu. Plumju_drupacu_kuka_05

Plumju_drupacu_kuka_06

5. Gatavo mīklu izklāj kūkas formā, nolīdzinot mīklas augšdaļu ar karotes apakšdaļu. Virsū liek plūmju pusītes ar miziņu uz augšu. Liek diezgan blīvi, kamēr visas plūmes ir izlietotas.

Plumju_drupacu_kuka_07

Plumju_drupacu_kuka_10

6. Virs plūmēm uzber un vienmērīgi izlīdzina drupaču kārtu. Cep aptuveni 1 stundu 20 minūtes, kamēr kūkā iedurtam kociņam vairs nelīp klāt mīkla.

Plumju_drupacu_kuka_11

Plumju_drupacu_kuka_12
Pirms ēšanas drusku atdzesē, jo plūmes būs ļoti karstas.

Plumju_drupacu_kuka_13

Vērtējums: ļoti garda kūka! Pēc trim cepieniem secināju: oriģinālie receptes apjomi sanāk diezgan nelielai kūkas formai, taču, visu dubultojot, kūku varēs ēst arī nākamajā dienā :) Nav pārāk salda, jo plūmes dod patīkamu skābumu.

5 Responses to “Plūmju drupaču kūka”

  1. Pameginaju izcept. Man liekas, ka miltu daudzums ir noradits nepareizi. Vai tiesam kukas pamatnei tikai 75 grami un drupacam 160? Kaut kaa pamatnei prasijas vairak. Noedam tapat.

    • Pārbaudīju vēlreiz grāmatu, bet tā arī ir oriģinālajā receptē (75 g). Es gan esmu cepusi šo kūku 2x lielāku, tāpēc varbūt nav licies, ka pamatne ir par mazu. Variants varētu būt pamatni gatavot 2x vairāk (vai arī 1.5), bet pārējo pēc receptes.

  2. Paldies! Ļoti garšīga kūka. Es jau 2x cepu un abas reizes ģimene ļoti lielīja. Otrajā reizē ņēmu visas sastāvdaļas pusotru reizi un sanāca vienkārši burvīgi. Vienīgais, karstumu krāsnī nogriezu mazāku pēc kādām 40 minūtēm.

Trackbacks

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: