Kokosriekstu skaidiņu cepumi

by katrina

Kokosriekstu_cepumi_08

Kokosriekstu cepumi ir bērnības svētku našķis, kas ļoti labi sanāca no Amerikas tantes sūtītajām kokosriekstu pārslām. Nesen atklāju, ka mājās ir uzkrājies liels apjoms kokosriekstu skaidiņu, tāpēc nolēmu, ka pienācis cepumu laiks! Izskatot interneta dzīles no visām pusēm, atradu receptes ar kondensēto pienu, taču tās ir kādreiz mēģinātas un cepumi īsti neturējās kopā. Par laimi, dzimtā ir saglabājusies labā recepte, ko nekavējoties arī dabūju rokā:

Kokosriekstu_cepumi_01

  • 200 g kokosriekstu skaidiņas
  • 50 g sviests
  • 2 olas
  • 150 g cukurs (es izmantoju 100g baltā cukura un 50g brūnā)

1. Izkausē sviestu un mazliet atdzesē.

Kokosriekstu_cepumi_02
2. Samaisa olas ar cukuru, pievieno kokosa skaidiņas un sviestu.

Kokosriekstu_cepumi_03

Kokosriekstu_cepumi_04
3. Mīklu ieliek ledusskapī uz kādu stundu.

Kokosriekstu_cepumi_05
4. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Cepumus liek uz cepamās pannas ar tējkaroti, ja grib mazākus cepumus, ja vēlas lielākus – ar lielāku karoti. Cep 10 minūtes, liek karstā krāsnī. Ar aci vēlams pievaktēt, līdz gatavs.

Kokosriekstu_cepumi_06
Cepumiem jābūt zeltaini brūniem no ārpuses un mīkstiem viducī.

Kokosriekstu_cepumi_08

One Trackback to “Kokosriekstu skaidiņu cepumi”

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: