Šnicele

by Gatis

Šnicele

Jau izsenis šnicele ir šķitusi stipri dīvains ēdiens, jo vienmēr pasūtot šniceli tiek atnesta viena paprāva kotlete. Reizēm pat pildīta. Tad kāpēc kotleti jāsauc par šniceli? Izrādās, ka līdz šim ēstās šniceles tā pa īstam nemaz nav šniceles, bet gan aizgājušo laiku šniceles interpretācija. Šī apskaidrība nāca pēc kārtējā “Dienas Ēdieni” numura izlasīšanas, no kurienes arī šī recepte, kurai nepieciešams:

  • kakla karbonādes gabals,
  • sviests,
  • sāls,
  • pipari,
  • citrons,
  • pētersīļi.

Gaļu sagriež plānās šķēlēs un nedaudz izklopē ar naža neaso malu.

Šnicele

Apkaisa ar sāli un pipariem.

Šnicele

Apviļā rīvmaizē un liek ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm, lai rīvmaize labāk pielīp gaļai un cepot nenobirtu.

Šnicele

Cep sviestā uz mazas uguns.

Šnicele

Šniceles pasniedz pārlietas ar izkausētu sviestu, kuram pievienota citrona sula un sasmalcināti pētersīļi.

Šnicele

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: