Garšīgi salāti ar vistu un kaltētiem tomātiem

by katrina

Kuskusa salāti ar vistu un kaltētiem tomātiem

Dažkārt, kad apnīk ierastās salātu receptes, var iet uz veikaliem pašpikot jaunas – un pie reizes arī iepirkt nepieciešamās sastāvdaļas. Šos salātus es pa kluso noskatīju Stockmanna letē, bet bez uzlabojumiem tā lieta neies uz priekšu!

Tā nu es izveidoju savu recepti (salāti latīņu gaumē ar Provansas un Normandijas piedevām)

Salātiem būs vajadzīgs:

  • Salāts – Ķīnas kāposts, dārzā plūktas salātlapas, īsi sakot, visu veidu salāti der;
  • Saulē kaltēti tomāti eļļā;
  • Olīves – melnās vai zaļās, kādas nu kuram labāk iet pie sirds;
  • Fetas siers – mēs provējām ar fetaki sieru, bet tas bija drusku par sāļu;
  • Vistas gaļa – tā var labi ekspluatēt vistas atliekas, kas bieži uzrodas pa kaktiem;
  • Kuskuss – visas sastāvdaļas liekam pēc acu un garšas mēra!

Vispirms var sākt ar kuskusa pagatavošanu: izpildot norādījumus uz paciņas, jāpagatavo kuskuss.

Kuskusa salāti ar vistu un kaltētiem tomātiem

Kuskusu pēc pagatavošanas jāatdzesē, kam labi noder virtuves palodze. Tikmēr var sagriezt pārējās sastāvdaļas:

Kuskusa salāti ar vistu un kaltētiem tomātiem

Pamazām visu var maisīt kopā vienā bļodā,

Kuskusa salāti ar vistu un kaltētiem tomātiem

kuskusu pievienojot pašās beigās.  Ja klāt liekamais siers ir mīksts, to labāk likt pa virsu pārējam.

Mērcīti salātiem var veidot no tomātu eļļas, pēc garšas pievienojot garšvielas (oregano, timiānu), citronu sulu vai iecienītāko etiķa marku, kā arī sāli. Sāli daudz nevajadzēs, jo sāļš jau būs siers un olīves.

Kuskusa salāti ar vistu un kaltētiem tomātiem

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: