Ar pekām gaisā bumbieru kūka

by Gatis

Bumbieru kūka

Nepieciešams:

  • 125 g miltu,
  • 1/2 tējkarotes sodas,
  • 1/4 tējkarotes sāls,
  • 2 tējkarotes kanēļa,
  • 1 tējkarote maltā ingvera,
  • 1/4 tējkarotes maltā muskatrieksta,
  • 1/4 tējkarotes maltu krustnagliņu,
  • 1 sakulta ola,
  • 125 g brūnā cukura,
  • 75 g iesala ekstrakta,
  • 125 ml skāba piena,
  • 65 g izkausēta sviesta

Virsai:

  • 65 g sviesta,
  • 100 g brūnā cukura,
  • 6 gatavi bumbieri
  • valrieksti (ja vēlas)

Bumbieru kūka

Vispirms pagatavo kūkas virsmu, izkausē sviestu, pievieno cukuru un silda pāris minūtes. Cukura-sviesta maisījumu ielej cepamā formā. Pēc tam formā liek nomizotas bumbieru pusītes ar grizto daļu uz augšu, ja vēlas, starp bumbieriem var sabērt valriekstus.

Bumbieru kūka

Kūkai ne īpaši der cepamā forma ar nelīdzenu dibenu, bet uz to brīdi citas nebija.

Lai pagatavotu mīklu, miltus sajauc ar garšvielām, sodu un sāli. Saputo olas, cukuru, iesala ekstraktu, skābo pienu un atdzesētu izkausēto sviestu. To visu iejauc miltos un kārtīgi izmaisa. Gatavo mīklu pārlej bumbieru pusītēm un liek sakarsētā krāsnī 180 grādu temperatūrā un cepina ~ 50 minūtes.

Bumbieru kūka

Kad kūka izcepusies, to nedaudz atdzesē un tad “ar kājām gaisā” izliek uz šķīvja, lai valrieksti un bumbieri būtu kūkas virspusē. Labi iet kopā ar pienu, saldējumu vai putukrējumu.

Bumbieru kūka

One Trackback to “Ar pekām gaisā bumbieru kūka”

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: