Cepumi ar šokolādes gabaliņiem lēdiju vakaram

by katrina

Jā, tieši tā, šie cepumi paredzēti Lēdiju vakaram.

Kā jau visas labas receptes, sāksim ar pašu recepti:

4 dāmu našķim vajadzēs:

~ 6 ēdamkarotes kakao (ar kakao saprotams tikai īstais kakao, nevis kaut kas brūnīglillā un šķīstošs)

~ 1/4 glāzes (55 grami) sviesta

~ 1 glāze (236 ml) cukura

~ 1/4 tējkarotes sāls

~ 1/2 tējkarotes vaniļas ekstrakta (ja šitā nav, var piešaut vaniļas cukuru. Vai kādu vaniļas pāksts gabaliņu :))

~ 1/3 glāzes miltu

~ 2 olas

+ 2 tāfelītes Laimas tumšās šokolādes

Vispirms sāk ar to, kas kuram labāk patīk – mūsu gadījumā tā ir šokolādes smalcināšana.

Pēc tam var sadalīt sviestu gabaliņos un izkausēt, izkausētam sviestam piejaukt klāt kakao. Kausējot sviestu, vēlams to nepārkarsēt – sviests kūst arī pie mazas temperatūras, mazākos gabaliņos sagriezts sviests kusīs ātrāk.

Sakuļ 2 olas

Tālāk 1 bļodā ieber miltus + atlikušās sausās sastāvdaļas (sāli, cukuru, vaniļas cukuru), ko samaisa, un tālāk liek klāt visu pārējo un mīca kopā.

Kā pašu pēdējo liek šokolādes gabaliņus, kurus pieliekot, mīklu vajag “maigi” samaisīt, jo, mīcot vairāk, šokolāde sāks kust un gabaliņi var izkust.

Tālāk mīklu var glīši izrotāt uz pannas tādā formātā, kāds katram tuvāks sirdij tuvāks – mēs likām glītās bumbiņās ar karoti, kas vēlāk izpletās diezgan palielu cepumu formātā. Tā kā mīkla izpletīsies, vēlams ievērtot atstarpi starp cepumiem uz pannas.

Cepsim aptuveni 35 – 40 minūtes 160 grādos pēc Celsija, ik pa laikam virinot cepeškrāsni un ļaujot cepumu smaržai sakārdināt arī pārējos :)

Ņam ņam!

3 komentāri to “Cepumi ar šokolādes gabaliņiem lēdiju vakaram”

  1. Es sekoju visām norādēm, bet dzīvē izskatās daudz mazāk, nekā bildēs + mīkla ir brūna, ja sajauc ar kakao..
    man viss izskatās daudz savādāk. ;O
    Kāpēc tā?

  2. Pats pie gatavošanas nepiedalījos, bet dāmas nebija pielikušas kakao, tāpēc arī paskats ne tāds, kādu varētu gaidīt no receptes :)

  3. nezinu, vai paši autori ir pamanījuši, bet tālāk pēc norādes par sviesta izkausēšanu neseko nekāda pamācība, ko tālāk ar to darīt!
    pietam, manuprāt, cukura un miltu proporcijas ir nepieciešamas pavisam citas, priekš divām olām (ja pat nepiejauc sviestu, kuram pēc šeit rakstītā, acīmredzot, vienkārši jāpaliek izkausētam uz plīts) ir vajadzīgs krietni vairāk par 1/3 glāzes miltu, ja nu vienīgi grib mīklu, kas uz pannas iztek.priekš tādas mīklas konsistences kā attēlos, jāpieber kāda glāze, ja ne vairāk.
    tomēr recepte laba, laikam šeit vairāk jāimprovizē, atstājot uzrakstītos pamatus, bet mīklu gatavojot ”uz aci”.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: