Medus musli

by Gatis

Musli

Lai no rītiem nebūtu jāpārtiek tikai no desmaizēm, siermaizēm un ceptām olām, nolēmām pagatavot pašmāju musli, kas būtu gan veselīgāks, gan no rīta ātrāk pagatavojams, bet ne ātrāk apēdams…

Par pamatu ņēmām:

  • 0.5kg auzu pārslas,
  • 1/2 krūzes medus,
  • rozīnes, dzērvenes, rieksti pēc patikas.

Medu izšķīdina ūdenī, iegūstot krūzi medus sīrupa, ko pārlej auzu pārslām un kārtīgi izmaisa.

Musli

Musli

Musli

Musli

Musli

Kad masa sajaukta, to liek cepeškrāsnī 120 grādos un, ik pa brīdim apmaisot, cepina līdz liekais ūdens ir iztvaikojis un auzu pārslas viegli apbrūnējušas. Masu var mēģināt cepināt arī uz parastas pannas, ko arī izmēģinājām un nekādas dižās atšķirības gala rezultātā nejūt.

Musli

Musli

Papildus apcepina riekstus.

Musli

Kad grauzdējumi atdzisuši, tiem klāt liek pašu izvēlētus žāvētos augļus (rozīnes, dzērvenes, aprikozes), sukādes, sēkliņas utt. To visu liek slēgtā traukā un ēd brokastīs, pusdienās kopā ar pienu vai jogurtu. Tik ēšana būs ilga, jo ir ko košļāt un vāļāt pa muti visu rītu.

Musli

Musli

One Comment to “Medus musli”

  1. Ļoti jauki, tagad esmu 100% pārliecināta,ko mammai brokastīs gatavošu uz māmiņdienu… ;)

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: