Melleņu mafini / Blueberry muffins

by Gatis

Blueberry muffin

Pēc krāsaino mafinu formiņu iegādes, mafini ir kļuvuši par biežu un visnotaļ viegli pagatavojamu našķi. Ja pamatrecepte īpaši netšķiras, tad piedevu klāsts, ko piejaukt mafinu mīklai, ir neizsmeļams. Šoreiz paveicās un saldētavā atradās nedaudz no vasaras laikiem saglabājušās mellenes, kuras, kā izrādās, ir vienu no populārāko (blueberry muffin) mafinu sastāvā.  Šoreiz recepte glāzēs/tasītēs un karotēs, jo virtuves svari vēl nav iegādāti un virtuvē joprojām dzīvojās mērkrūžu lāču māte, kas labi noder, jo mafinu receptēs pārsvarā viss tiek mērīts cup’os.

Lai pagatavotu blueberry muffin’us nepieciešams:

  • 2 1/2 glāzes miltu (325 g),
  • 3/4 glāzes baltā cukura (150 g),
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera,
  • 1/2 tējkarote sodas,
  • 1/4 tējkarotes sāls,
  • citrona miziņa,
  • 1 ola,
  • 3/4 glāzes paniņu (buttermilk) (180 ml),
  • 2/3 glāzes saulespuķu eļļas (160 ml),
  • vaniļa,
  • 1 – 2 glāzes melleņu.

blueberry muffins

Vienā bļodā sajauc visas mitrās sastāvdaļas: olu nedaudz sakuļ, pievieno paniņas un eļļu. Citā bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas: miltus, cukuru, cepamo pulveri, sodu, citrona miziņu. Ogas mīklā iejauc vēlāk. Kad sausās un mitrās sastāvdaļas katras savā bļodā kārtīgi samaisītas, paniņu-eļļas-olu maisījumu lej sauso sastāvdaļu bļodā.

blueberry muffin

Visas sastāvdaļas prātīgi samaisa, mīklu nedrīkst pārmaisīt, kādēļ, vēl neesmu līdz galam noskaidrojis, bet iespējams no tā atkarīgs cik mīksti un sulīgi sanāks mafini. Tādēļ miklu maisa tikai līdz brīdim, kad sausās sastāvdaļas ir sajaukušās ar mitrajām. Pirms mīkla ir līdz galam samaisīta, tai klāt pieber mellenes (sasaldētas), kuras pirms tam izviļātas miltos, lai tās nedaudz nosusinātu un lai tās tik ļoti nesakrāsotu mīklu.

blueberry muffin

Tālāk jau mellenes prātīgi iecilā mīklā un mīklu pilda formiņās.

blueberry muffin

Tā kā mafinu papīriņi bija gandrīz beigušies, mīklu likām vigli ieeļļotās formiņās.

blueberry muffin

blueberry muffin

Tālāk jau mafinus liek cepties 180-190 grādos līdz tie ir gatavi (20-25 min).

blueberry muffin

blueberry muffin

blueberry muffin

Advertisements

3 komentāri to “Melleņu mafini / Blueberry muffins”

  1. Cik esmu ēdusi, melleņu mafini man vienmēr likušies visgaršīgākie :) Šie izskatās ļoti skaisti!

  2. Uzcepu!
    Tik man bija svaigas mellenes! Sanāca gardi! Laikam vienīgi rafinēto eļļu vajadzēja, citādi manējie ļoti garšo pēc manas nerafinētās saul`spuķu eļļas. Bet no saulespuķu eļļas tak` man bērnības trauma… :D

    Un vēl – man prasījās pāri visam pūdercukuru, nudien. Bet tā gaumes lieta, gaumes lieta…

    Ja kas, atrādu veikumu šeitam:
    http://mammasrokas.blogspot.com/2011/07/mellenlaika-mellenprieki.html

  3. Patīkami, ka kādam ir noderējis. Paši ari cepām vēlreiz no šī gada ražas, nenoēsties :) Nākamreiz varētu paprovēt ar pūdercukuru arī, tikai tad nevar ņemt līdzi uz darbu :)

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: