Siera kūka

by Gatis

Ceptā siera kūka

Kārtējā uzdzīve ir beigusies un siera kūka notiesāta , pēc skaita nu jau kāda sestā, septītā. Pati uzdīve Ventspilī gan sanāca stipri vējaina, bet sanāca. Bija gan viesi, gan viesu vadāšana pa sakopto ventspili :), gan izēšanās, gan koki, kas iet peldēties jūrā,  gan siera kūka ar Simpsoniem, gan VIRAC direktors, kurš bija apņēmības pilns.

Visa siera kūku būšana sākās ar Filadelfijas siera kūku, kam sekoja Filadelfijas-Mascapones siera kūka un beigās sanāca Kāruma siera kūka. Tā kā Filadelfijas siers pie mums ir stipri dārgs (~1.60LS / 200g), tad Filadelfijas siera kūkas kopējās izmaksas sastāda visas desmit naudiņas. Tādēļ dižķibeles apstākļos nācās meklēt lētāku uzdzīves variantu. Sākotnēji tika izmēģināts akcijas Mascapone siers, ar ko tika aizvietota 1/2 no Filadelfijas siera, taču izrādījās, ka Mascapone siers tāds pabiezāks saldais krējums vien ir un īsti neder kā Filadelfijas siera aizvietotājs. Un tad uzradās Kāruma svaigie sieri. Un kā izrādās, tad Kāruma klasiskais svagais siers pēc skata un garšas stipri līdzinās Filadelfijas sieram un ir pat ļoti ģeldīgs dižķibeles laika siera kūkas pagatavošanai.

Lai to pagatavotu ir nepieciešams :

  • Kāruma klasiskais svaigais siers 0.8kg – 1kg  / 4-5 paciņas,
  • olas 2gab,
  • milti 3 ēd. karotes,
  • cukurs 100-150g / 7-8 ēd. karotes,
  • cepumi 200g (vislabāk sviesta cepumus, bet der arī citi),
  • sviests 200g / 1 paciņa (upd. derēs arī mazāk),
  • vaniļas cukurs,
  • lēdija 180km attālumā, pie kuras nelegāli apmesties un notiesāt kūku pie kārtējās Simpsonu sērijas.
2 olas, cepumi, sviests, milti, kāruma siers, vaniļas cukurs

Sieru, olas, miltus, cukuru un vaniļas cukuru liek vienā traukā un skaisti samaisa.

Sieru, olas, miltus, cukuru un vaniļas cukuru samaisa

Sieru, olas, miltus, cukuru un vaniļas cukuru samaisa

Cepumus smalki sadrupina vai arī samaļ ar blenderi. Tiem klāt liek veselu paciņu sviesta un cenšas to visu samaisīt. Lai tas labāk izdotos, var izmēģināt visiem zināmo ūdens peldi.

Cepumus sadrupina un samaisa ar sviestu

Cepumus sadrupina un samaisa ar sviestu

Kad sviestu un cepumus beidzot ir izdevies samaisīt, ņem kūku cepamo pannu un tās pamatni izklāj ar cepamo papīru, bet malas ieziež ar sviestu (tam labi noder tukšā sviesta paciņa, kas netika uzreiz izmesta). Pannas apakšā izlīdzina cepumu un sviesta maisījumu.

Pannas apakšā izlīdzina cepumu un sviesta maisījumu

Virs cepumu kārtas liek siera un citu labumu maisījumu.

Virs cepumu kārtas liek siera un citu labumu maisījumu

To visu liek cepināties 200°C uz 30 – 45 min. Tik cepšanas laikā jāuzmanās, lai pamatnē esošais kūstošais sviests neiztek pa cepeškrāsns dibenu.

Cepina 30-45min

Kad kūka izcepusies, to liek kādā vēsākā vietā atdzesēties un pēcāk noglabā ledusskapī uz pāris stundām.

Izcepta kūka

Kūku uzglabā ledusskapī un pasniedz atdzesētu, jo siltumā pastāvējis kūkas gabals nav tik gards kā tikko no ledusskapja nācis.

Ceptā siera kūka

10 Responses to “Siera kūka”

  1. Galīgi laba kūka!
    Palds!

  2. Variācija par tēmu ar šokolādi un kompotķiršiem pa virsu bija ārkārtīgi garšīga! Paldies par recepti ;)

  3. Ļoti garšīga sanāca :)

  4. Vai kūka nesanāk ļoti mitra?

  5. Vienmēr gatavoju pēc šīs receptes un sanāk nemainīgi labi!Paldies.Un mitra kūka gan nesanāk – ideāla sanāk.Pāri vēl ar sablenderētām dārza ogām – ņammm…

  6. Recepte ļoti laba. Sanāca perfekti ar pirmo reizi!

Trackbacks

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: